Apotheek Hendrickx

Tips voor een frissere uitstraling


Een frisse uitstraling maakt het leven wat gemakkelijker. Je ziet er toegankelijk uit, mensen vallen je niet lastig met vervelende "je ziet er moe uit" opmerkingen en je zit lekkerder en beter in je vel. In deze blog geven we je verschillende soorten tips mee die je kunnen helpen om een frissere uitstraling te bekomen. Lees ze op je gemakje door en neem mee wat je nodig hebt! 

Dagelijks leven 

Goed slapen is uiteraard een niet te onderschatten bouwsteen van een frisse uitstraling.  Soms gebeurt het echter dat je goed en kwalitatief slaapt, maar er nog altijd niet zo fris uitziet. Wat begin je daartegen? 

 • Vermijd zware maaltijden voor het slapen gaan. 
 • Let ook op je zoutinname, want dit beïnvloedt hoeveel vocht je cellen vasthouden. Vastgehouden vocht kan leiden tot een pofferig, opgezwollen gezicht, zeker 's ochtends. 
 • Vermijd, als het kan, om op je buik te slapen. De zwaartekracht doet het vocht zakken, wat in dit geval naar de voorkant van je gezicht is. Hierdoor kan je opgezwollen ogen en wallen krijgen.  

Goede voeding is natuurlijk belangrijk voor je algemene gezondheid, maar ook voor de staat van je huid en haar. Voeding met veel vitaminen (hallo, fruit) en gezonde vetten (avocado, vette vis, noten ...) zorgen met de tijd voor een gezonde, glowy gloed op zowel je gezicht als haar. 

Beweging is de volgende vrij voorspelbare tip, maar dit is niet te onderschatten advies. Mensen die regelmatig sporten en bewegen zijn attenter, gelukkiger en meer "kwiek". Allemaal pluspunten voor een frisse uitstraling, dus. Bewegen laat het bloed ook goed "pompen", gelijk ze zeggen, wat al weer helemaal goed is voor een continue gezonde blos op je gezicht. 

Wat niét bevorderlijk is voor je gemoed, uitstraling of blik, is te veel schermtijd. Eindeloos en doelloos scrollen door sociale media feeds laten je vaak onrustig, verward en een beetje leeg achter. Die energie neem je mee in je houding en uitstraling. Maak er een goede gewoonte van om naast je smartphone ook een boek mee te nemen wanneer je de deur uitgaat, zodat je kan lezen in plaats van scrollen, wanneer er zich even een leeg moment voordoet. 

Teveel schermtijd kan je ogen vermoeien en rood/rozig laten worden
Teveel schermtijd kan je ogen vermoeien en rood/rozig laten worden

Medische check-ups 

Het is geen overbodige luxe om regelmatig een paar medische check-ups te doen, zeker wanneer er tekenen van nood voor zijn. Doen je ogen soms stekerig pijn, zijn ze droog, is je neus dikwijls verstopt? Misschien heb je wel een allergie. Dit doet je ogen tranen en doet ze roodachtig uitslaan. Rood aangelopen ogen doen je er onmiddellijk moe uitzien. Laat je arts je bij vermoedens dus eens testen op een mogelijke allergie. Niet alleen zal je uitstraling een pak frisser worden eens je ervoor behandeld wordt, je levenskwaliteit krikt er ook van op.  

Als je ogen regelmatig moe en gezwollen aanvoelen, is het tijd om je zicht te laten testen. Als je continu moet turen of "pitsen" om goed te kunnen zien, vermoei je niet alleen je hersenen, maar ook je ogen. Opnieuw zullen ze rood en vermoeid uitslaan. Indien blijkt dat je wel een correctie kan verdragen, is je probleem ineens opgelost. Aan jou de keuze of je liever een bril of contactlenzen wenst. 

Persoonlijke verzorging 

Een goede en volwassen verzorgingsroutine komt iedereens uitstraling tegoed, ongeacht of je man of vrouw bent. Deze tips zijn dus voor iedereen! 

 • Onderschat het effect van fris gewassen haar niet. Een fris gewassen, volumineus kapsel oogt een pak beter dan dof, platgevallen haar. Indien je geen tijd hebt voor je haar te wassen en te stylen, kan je om de zoveel tijd altijd eens opteren voor droogshampoo te gebruiken. 
 • Verzorg je gebit. Ga regelmatig genoeg naar de tandarts en poets 2 maal per dag. Whitening-tandpasta's zijn niet uit den boze, maar vraag hierover wel advies bij je tandarts. Sommige tandpasta's kunnen je glazuur wegbijten, wat je tanden gradueel poreus en doorzichtig maakt. Dit wil je niet! 
 • Deodorant/antitranspirant en parfum zijn verzorgingsproducten die je niet moet, maar zeker wel mag gebruiken. Kijk wat goed voelt voor jou. Een lekker geurtje geeft je zelfvertrouwen misschien een nodige boost en dat vertaalt zich rechtstreeks in je uitstraling. 

Een efficiënte huidverzorgingsroutine kan een doffe en vale huid transformeren in een gezonde, gehydrateerde en stralende teint. Dit geldt voor de droge huid, acne-huid en doffe huid. Iedereen kan er bij baten.

 • Het minimum bestaat uit drie stappen: reinigen (tweemaal daags), hydrateren (tweemaal daags) en beschermen tegen de zon ('s ochtends). 
 • Serums en extra verzorging zijn bonussen: een ontzwellende oogcrème, een hydraterend serum, een vitamine C-serum voor een meer "glowy" look, een anti-acne middel met salicylzuur ... Het brengt ons te ver om hier in deze blog dieper op in te gaan, maar in de apotheek helpen we je graag verder! 


Make-up voor een frissere uitstraling 

Er zijn een aantal makkelijke make-up handelingen die je kan om een frisse en open uitstraling te creëren, indien je make-up draagt. Probeer de volgende dingen eens uit: 

 • Subtiele oogmake-up trekt je blik open en verzwaart niet. Het is natuurlijk je eigen keuze, maar dikke zwarte lijnen zorgen meestal voor een vrij diepe, zware look. Mascara accentueert je ogen en trekt je blik open. 
 • Een wenkbrauwpotlood zorgt voor definitie in je gelaat, wat voor een attente blik zorgt. 
 • Lippenstift zorgt opnieuw voor definitie en diepgang. Dit is niet het geval als je voor een beige kleur gaat die gelijk is aan je huidtint. 
 • Een goede bb-crème kan je vrijwel onzichtbaar een mooie effen en frisse teint bezorgen, zonder dat dit te "dik" of crèmig wordt. Je kan bb-crème aanbrengen over je zonnebescherming. 
 • Subtiel geplaatste highlights (een witte stift) aan de binnenkant van je ooghoek of net onder de buitenkant van je wenkbrauw maken je blik helderder. 

Kledij 

Onderschat de kracht van een goede en goed gedragen outfit niet! Kies kledij waarin je je goed en comfortabel voelt. Dit geeft je direct meer flair dan wanneer je je ongemakkelijk voelt, of je je kledingstuk niet mooi vindt, of het niet lekker zit, of jeukt, of ...

Rommel je 's ochtends vrij ongeïnspireerd je kledij maar wat bij elkaar? Neem de avond tevoren dan 5 minuten tijd om je outfit voor de dag erna uit te kiezen. Hoogstwaarschijnlijk komt hier iets specialer of anders dan gewoonlijk uit, of dan je 's ochtends met je gehaast slaaphoofd zou uitkiezen. 

Al laatste tip geven we je mee om "je kleuren" te leren kennen. Je kent het wel: een kennis staat geweldig goed met een bepaalde jas of trui, maar jij komt er niet mee weg. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de kleuren van het kledingstuk. Afhankelijk van de ondertoon van je huid (gelig of rozig) staan bepaalde kleuren wel of niet goed bij jou. Je haarkleur heeft ook invloed. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je helemaal niet staat met okergeel, rood, of paars. Hier is online veel over terug te vinden, of vraag hulp aan één van de medewerkers bij een betere kledingboetiek.  

Een frissere uitstraling maak je zelf! 

Bovenstaande tips kunnen je een eind op weg helpen om jezelf frisser voor te dag te brengen! Als allerlaatste belangrijke tip geven we je nog het volgende cliché mee, maar het is een cliché voor een reden: lach, en de wereld lacht terug! Een vriendelijke glimlach zal je direct een warmere en toegankelijkere uitstraling geven. Voor de rest geven we je nog graag mee dat je voor productadvies qua huidverzorging en make-up steeds terecht kan in de apotheek. We beschikken over verschillende hoogstaande productlijnen, waartussen er zeker ook iets geschikt zit voor jouw noden en wensen. We staan je graag te woord!  

Meest Recente Posts

In de kijker